‘Innovate or die,’ zei Peter Drucker ooit. Kernachtiger kun je de innovatie-visie die onder Camper Coaching ligt niet verwoorden. Of het nu gaat om mensen, organisaties, landen of de hele mensheid: aanpassen is de norm. Charles Darwin wist het eeuwen geleden al, de overlevers (en winnaars) zijn zij die zich het beste aanpassen aan veranderende omstandigheden. En het mooie: je kunt er direct mee aan de slag! Hoe ‘leer’ je tijdens de Camper Coaching.
Veerkracht
Innovatie vraagt om snelheid en snelheid vraagt om speelruimte. De visie van de CamperCoach om het besturen van een (complexe) organisatie vanuit de principes van Agile en zelfsturing lees je hier. In de kern: zorg voor kleine, autonome teams die volledig mandaat hebben en waarin alle kennis en kunde die nodig is om het product van begin tot eind te maken, is vertegenwoordigd.
Experimenteren
Innovatie vraagt om snelheid. Nog belangrijker dan de bekende time-to-market is hierbij de time-to learn. En leren doe je door te experimenteren. Je doet een aanname, vormt die om tot een toetsbare hypothese, maakt een testopstelling, gaat testen en gebruikt de testresultaten en feedback om de oplossing te verbeteren. Dit zogenaamde ‘empirisch werken’ ligt niet alleen aan de basis van Agile maar vormt ook de kern van een productontwikkelings mindset die de laatste jaren (terecht) sterk in populariteit toeneemt: design thinking.
Denken met je handen
Design thinking is een set van principes om effectiever goede oplossingen te bedenken voor problemen. De design thinker werkt hierbij met de handen om zo de linker- en rechter hersenhelft te combineren. Spelenderwijs komen de mooiste ideeën naar boven, die vervolgens gestructureerd gefilterd worden op de dimensies Gewenst-Maakbaar-Haalbaar.
Versnellen?
Werk je aan een unieke vinding, aan het gat in de markt? Gaat de innovatie te langzaam, maar gaan de tijd en geld te hard? De Camper Coach is als accelerator betrokken geweest (en nog steeds actief) bij de ontwikkeling van een scala aan product- en dienstenconcepten.
In de Camper Coaching zetten we design thinking graag in. Er is uiteraard een heel boek te schrijven over design thinking. Dat heb ik dan ook gedaan. Als je meer wilt weten over de kracht van ‘denken met je handen’, framen en ideation en design sprints, lees dan het Design thinking deel uit de inspiratiereeks (e-book).